Cesty v okolí Tatier a na Spiši sú zjazdné, stále však sneží

11.03.2010 Poprad

Poprad/Spišská Nová Ves 11. marca (TASR) – Na celom území okresu Spišská Nová Ves od skorého rána sneží, cestári sú v pohotovosti.
Vedúci Správy a údržby ciest (SaÚC) v Spišskej Novej Vsi Marián Adamčík informoval, že vonku sú všetky vozidlá, ktoré sa snažia stabilizovať situáciu na cestách.
„Najkritickejšie to bude na horských priechodoch, najmä horský priechod do Rožňavy môže vodičom spôsobiť problémy, " priblížil Adamčík. Cesty I. a II. triedy by už mali byť podľa neho mokré, ale stále sneží, takže situácia sa môže meniť. „Všetky mechanizmy máme vonku, posýpače aj zhŕňače, snažíme sa sneh čo najviac eliminovať, " pokračoval.
V okolí Vysokých Tatier, kde snežilo už v noci, napadli asi dva centimetre snehu. Pracovníci SaÚC v Poprade posolili všetky cesty I. triedy, naďalej však nich pracujú. Vo Vysokých Tatrách mechanizmy odhŕňali sneh už v noci, naďalej priebežne odstraňujú sneh z ciest.
„Na cestách sa bude pracovať celý deň, pretože stále mierne sneží, " uviedol Ján Hurban zo SaÚC v Poprade. Momentálne sú podľa neho všetky cesty zjazdné, problémy by mohli nastať na horskom priechode Vernár. Tam už teraz stoja kamióny, ktoré čakajú, kým cestári pre nich vytvoria vhodné podmienky. Všetky mechanizmy z Popradu, Levoče, Kežmarku i Štrby sú momentálne v teréne a cesty priebežne upravujú.
 

Vyberte región